Göz Altındaki Yağ Bezeleri Neden Oluşur?

Göz altındaki yağ bezeleri neden oluşur sorusuna cevap tam olarak verilmemektedir. Ancak dengesiz ve kötü beslenmek, kıl kökü iltihaplanmaları, genetik yapı, metabolik hastalıklar, aşırı yağ içeren besinler tüketmek, hareketsiz ve sporsuz bir yaşam yağ bezelerinin oluşmasına neden olur. Göz ve yüzde oluşan yağ bezeleri görünüm açısından büyük bir problem olurken vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkan büyük yağ bezeleri de cerrahi müdahalelerle çıkarılabilir. Cerrahi müdahalelerin yanında elektro cerrahi ve lazer yöntemleri de bu hastalığın tedavisinde kullanılır.

Vücutta Oluşan Yağ Bezi Türleri

Ciltte oluşan göz altı yağ bezlerine epidermal kist denilmektedir. Göz altı bölgesinde, kulak çevresinde ve yüz ile sırtta ortaya çıkan bu yağ tabakası içi dolu olan kistler olarak görülmektedir. Birçok kişi de zamanla geçen ve tedaviye gerek kalmadan iyileşen bu problem kimilerinde de göz ardı edilemeyecek kadar fazla büyür ve ağrı yaptığı takdirde de tedavi edilmeye gerek duyulacak hale gelir. yağ bezleri büyümüş ve ağrı yapıyorsa enfeksiyon durumu ortaya çıkabilir ve bu nedenle de profesyonel bir tedavi ile bu sorunun önüne geçilmesi gerekmektedir. Göz altındaki yağ bezeleri neden oluşur diyorsanız ciltte bulunan sebum sağlayıcı yağ bezlerinin yolunun tıkanması bu duruma neden olmaktadır. Bunun sebebi de testosteron üretimi, tıraş veya ağda ya da diğer epilasyon ya da tıraş yöntemlerinin bunlara sebep olduğu bilinmektedir. Gözaltı yağ bezlerinin en sık görülenleri hangileridir?

Siringoma

Ter bezlerinin çalışmasının aksaması nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Deriden kabarık yuvarlak oluşumu ve sarı renkli oldukça yaygın görülen bir problemdir ve genellikle bu problem göz çevresinde göğüs bölümünde, genital bölgede ve koltuk altında ortaya çıkmaktadır. lazer ve elektro cerrahi yöntemleri ile kolayca tedavisi uygulanan bu yöntemle cilt rengi ve cilt yapısı için uygun olacak şekilde bezelerin boyutuna bakılarak 1-3 seans arasında uygulama sağlanır. Böylece lazer tedavisi sonrasında iz kalma olasılığı oldukça düşük olarak bu bezelerden kurtulur.

Ksantelezma

Göz kapaklarında oluşan yağ bezeleridir. Sarı renkli ve göz kapaklarında simetrik olarak ortaya çıkan bu yağ bezeleri özellikle de 40 50’li yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Kan yağlarında ortaya çıkan anormallikler ile baş gösterir. Tiroid ve diyabet hastalıkları da bu probleme neden olmaktadır. Ksantelezma tedavisi için lazer ve cerrahi çıkarma yöntemlerinin yanında elektro cerrahi kullanılır.

En çok bilinen göz altı yağ bezeleri tiplemeleri bunlardır ve bu yöntemler artık bu problem için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Sizler de yağ bezelerinizden şikayetçiyseniz öncelikli olarak dermatolojik olarak muayeneden geçmeli ve uzmanınızın uygun gördüğü cerrahi ya da lazer yöntemi ile bu sorundan kurtulmalısınız. Kendiniz evinizde uygulayacağınız ince iğnelerle bezeleri patlatmak ya da sıkma gibi işlemlerden kesinlikle kaçının ve bu bezelerin iltihaplanmasının deri altında da birçok hasara neden olabileceğini asla unutmayın. Bezelerin küçülmesini sağlamak ve büyümesini engellemek için dermatolojik ve anti bakteriyel sabunlar ile cilt temizliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yağ bezelerinden kurtulmak için klinik yöntemler dışında içten dışa farklılaşmaya ve yenilenmeyi sağlayan besinleri tüketebilir çeşitli bitki türlerini oluşturarak göz altındaki yağ bezeleri neden oluşur ve nasıl geçer sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Yağ Bezeleri Ağrı Yapar mı?

Yağ bezeleri iyi huylu tümör olarak isimlendirilmektedir ve kanser tehdidi oluşturmaz. Ancak kasa ve çevre dokulara büyüdükçe baskı uygulayan bu bezeler ağrı yapabilir. Göz ve yüzde oluşan yağ bezeleri kolay yöntemlerle hatta evde kendiniz uygulayacağınız kürler ile yok edilebilir. Afiyet olsun bakım maskesi.

Paylaşın

Yorumlar (1 Yorum)

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
En Çok Okunanlar
Bu sitenin tüm hakları saklıdır. Bakım maskesi veya bu web sitesi aracılığıyla sağlanan bilgiler, herhangi bir tavsiye kararının yerine kullanılamaz. Bu bilgilere dayanarak alınan kararların tüm sorumluluğu kullanıcıya veya okuyucuya aittir.